3 juni 2010

Epoxy-skrov

Skulle egentligen satt epoxy på skrovet igår kväll, men blev fiskeutfärd med sonen istället.Så fick bli idag på förmiddagen före jobb istället, lite spänt om tid men det gick.

Glasfiberväven hade jag dock hunnit sätta färdigt löst på skrovet och klippt extra bitar att dubblera väven på bottnet + stävar. Satte 100 gr epoxy i 4-5 plastmuggar och blandade i 33 gr härdare efterhand så att det inte skulle stelna för snabbt. Bredde ut epoxin med skumroller och släta ut efterhand med gummiskrapa.(gick ca 600-700 gr + härdare innan det var färdigt)

Att breda ut epoxyn på första väven gick riktigt bra och resultatet såg bra ut,först då andra lagret skulle på bottnet blev det svårare. Det var svårt att få väven jämt och utan att det blev rynkor/luftbubblor då den klibbade fast i epoxyn. Hade säkert blivit ett snyggare resultat genom att lägga andra skiktet först då epoxyn härdat, men att sätta det direkt ska väl ge ett starkare resultat.

Första gången jag laminerar nåt, så får vara nöjd med resultatet ändå tror jag.Får se hur det ser ut då man kommer hem från jobbet ikväll ännu.

bilder senare

suomennos-kuvia myöhemmin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar