11 maj 2010

diverse små jobb

Dags att uppdatera lite igen,bygget går framåt,sakta lite i gången













Här nedre delen av skrovet färdigt,kommer nu till den skarpa böjen från sida till botten,fick "fixa" till cirkel-bordet lite så de 20 mm breda ribborna gick att såga till 2 st ca. 9 mm ribbor så böjen var enklare att få snygg.



















Blir ändå lite glipor här och där,men de får man spackla sen med slipdam + epoxy.Dessutom höll det på att bli problem i aktern, då skrovet börja bukta ut vid sista spanten. Borde tidigare satt in några korta kilformade ribbor så hade problemet inte uppstått( tror jag) Nå bände löst några ribbor där bak å fick in en kil-ribba så det blir nog ganska ok ändå.











Här syns övergången med smala ribbor ganska bra,sågade ribborna med sågbettet lite på sned, så blev det mindre glipor mellan ribborna. Fixa också en "grej" av el hyveln och en bit 100x50 att fasa kanten på 20 mm ribbor, ingen foto på den än dock.

Då övergången sida-botten var färdig passade jag på att limma ihop ribborna med epoxy så att det säkert hålls på plats, smält limmet är ju bara tillfälligt där för att hålla ihop kajaken, skrovet hade säkert varit färdigt nu om jag anv. klammer i ställe.









Nu ser man också den slutliga färgen träet får av epoxyn, fast detta lager ska ännu slipas bort, så skrovet kan sandpappras slätt och jämt.



Suomennos myöhemmin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar